om os

Byens netværk

Hvem er Borgerforeningen:

 

Borgerforeningen er borgernes talerør i forhold til fx spørgsmål om byudvikling,

kultur og trafikforhold.

Overordnet set arbejder vi for at fastholde EN BY.

 

HUSK DU KAN OGSÅ FØLGE OS PÅ

FACEBOOK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At fremme initiativer som sikrer Fredensborg By overlevelse

som en hyggelig by med en handelsgade.

 

En by hvor der eksisterer et kulturliv, og hvor vi hjælpes ad og trives sammen på tværs af generationer og partipolitik.

 

Du kan også følge foreningen på :Facebook/BorgerforeningenFredensborgBy

  

Fremtidens Fredensborg

I byudviklingsprojektet Fremtidens Fredensborg, som udmøntede sig i en arkitektkonkurrence var foreningen repræsenteret i udvælgelsesarbejdet.

 

Foreningen fortsætter med at arbejde for at realisere (dele af)

arkitektkonkurrencens vinderforslag. Det er af afgørende betydning at vi til stadighed ’puffer til’ vores lokale politikere, så dette flotte forslag, og måneder og års forarbejde ikke bliver til skuffefyld.

 

Blomster i Jernbanegade

 

Foreningen har sammen været initiativtager til at få etableret en midlertidig blomsterudsmykning i Jernbanegade, første år med 'selvplantede' krukker, i 2017 med flotte blomster'kuber' fra Gartneriet Haarkilde i Smørum - som vi også i 2018 ansøgte om midler til hos Fredensborg Kommune. Det udmøntede sig i blomster i Jernbanegade i Juni måned 2018. I 2019 søgte vi igen om midler til blomster, men fik afslag på vores ansøgning.

 

BOGHJØRNET

 

Vi har indkøbt en af de røde telefonbokse tegnet af Jan Utzon, og den er, med hjælp fra Tømrermester Aage Andersen blevet indrettet med reoler.

 

Telefonboksen er installeret på Lilletorv. Den fungerer som en udvekslingscentral for bøger mellem borgerne, og på bænken på torvet, kan man slappe af og læse i en af de gode bøger, som andre borgere har stillet til rådighed.

 

 

Boghjørnet i sin nuværende form er version 2. Version 1.0 blev til ved hjælp af en masse velvillige frivillige borgere, som hjalp og donerede så vi kunne få den første 'bogreol' op!


 

 

   Fotos copyright Tina Deichmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://fredensborg.lokalavisen.dk/utzons-telefonboks-skal-vaere-nyt-samlingssted-/Kultur/20160916/artikler/709138954/1196

Borgerforeningen Fredensborg By

P1080152
81870313_2877308962320487_8709389387827249152_n (1)